Acute hulp

pui-praktijk

Voor Eerste ofwel Spoedeisende Hulp kunt u niet terecht bij de Praktijk voor Integrale Geneeskunde. Daarvoor verwijs ik u door naar de de huisartsenpost Eindhoven 088 – 876 5151 of de Eerste / Spoedeisende Hulp van uw ziekenhuis.

In de behandeling bij de Praktijk voor Integrale Geneeskunde kan zich echter ook een acute genezingscrisis voordoen. In het herstelproces kan het lichaam soms extreem reageren met bijvoorbeeld jeuk, koorts, diarree, misselijkheid, braken en pijnklachten. Vaak zijn dit ontgiftingsreacties, die aangeven dat het lichaam zich ontdoet van ziekmakende stoffen. Het is een teken dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer aan de slag is. Omdat je je slecht voelt, is dit natuurlijk wel verwarrend, maar in feite is uw lichaam op de goede weg naar herstel.

Vooral kinderen kunnen heftig reageren, vanwege hun krachtig zelfgenezend vermogen.

Spoedeisende hulp is meestal niet nodig, omdat mijn behandelingen geen bijwerkingen hebben. Het is wel raadzaam om contact met mij op te nemen, zodat wij in overleg kunnen beslissen wat in dit geval het beste is.

Mocht u mij niet kunnen bereiken en u toch ernstig zorgen maken, neem dan contact op met uw huisarts, huisartsenpost of Spoedeisende Hulp in het ziekenhuis bij u in de buurt.

Om te helpen onderscheiden of er sprake is van een genezingscrisis of echte spoed kunt u mij raadplegen:

>> contact
>> bereikbaarheid