arts Jes Schalkwijk

Mijn motivatie voor het werken in de geneeskunde, is ontstaan in de lange zoektocht naar het oplossen van mijn eigen gezondheidsproblemen. Naast arts ben ik dus ook een ervaringsdeskundige, zodat ik goed de moeizame en eenzame tocht herken die ik bij veel van mijn patiënten terugzie.

Vanaf 1977 heb ik zowel de reguliere geneeskunde als de natuurlijke geneeswijzen bestudeerd. In 1984 ben ik mijn praktijk gestart, waarin ik werk met een selectie van therapieën die in mijn visie passen én werken bij mijn patiënten. In 1993 ben ik begonnen aan een studie reguliere geneeskunde. Sinds 1999 ben ik gediplomeerd arts (algemeen arts).

Je gezondheid in eigen hand nemen, is de stap die ik ooit nadrukkelijk heb gezet om verder te komen. Met hindernissen, met veel onzekerheid en frustraties, maar met de overtuiging dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen welzijn. Die visie wil ik graag doorgeven aan mijn patiënten náást de ondersteuning van hun genezingsproces met mijn deskundigheid. Vertrouw op je eigen kracht.

Al mijn kennis en ervaring heb ik proberen te bundelen in een compact boek: VanzelfGenezen, de logica van ons lichaam. Dit boek is verkrijgbaar bij bol.com en in onze Praktijk. Voor meer informatie: vanzelfgenezen.nl.