Schildklier

Schildklierproblemen
worden in de reguliere geneeskunde niet altijd (h)erkent. Dan kan het voor mensen die lijden aan hun schildklier heel moeilijk worden om adequaat te worden behandeld.
De VGNS is een vereniging die door en voor schildklierpatiënten is opgericht. Op hun website leest u veel interessante informatie. Wij als Praktijk voor Integrale Geneeskunde werken nauw met hen samen.

Uit hun folder:
De VGNS heeft kritiek op de reguliere diagnostisering en behandeling van schildklier patiënten en stelt zich uitdrukkelijk ten doel om meer bekendheid te geven aan niet-reguliere diagnostisering en behandeling met natuurlijk schildklierhormoon, opdat meer patiënten herkent en adequaat behandeld worden. Schildklierziekten, waaraan vrouwen achtmaal vaker lijden dan mannen, behoren helaas tot de meest gemiste diagnose.

Diagnose
De diagnose word gesteld aan de hand van:

  • het klinische beeld (de klachten;)
  • temperatuurmeting;
  • en ook bloedonderzoek.

In de Eindhovense regio doen wij zaken met het laboratorium Diagnostiek voor U.

Of het nu gaat om een te trage of een te snelle schildklier; voor symptomen raden wij u de informatie op de VGNS website aan.

Therapie
Onze Praktijk zou je als succesvol kunnen omschrijven, zeker als het gaat om de aanpak van schildklierproblematiek. Met nadruk willen we u er echter op wijzen dat dit komt als gevolg van onze totaalaanpak.
Zoals u kunt lezen op onze websites en zien en horen op onze video’s ziet dokter Schalkwijk de patiënt als geheel. Dienovereenkomstig is dan ook haar aanpak: het behandelen van de gehele patiënt. Haar therapie bestaat uit leef- en voedingsadviezen, het voorschrijven van voedingssupplementen en eventuele fytotherapeutische of homeopatische middelen. Het voorschrijven, aanpassen cq. veranderen van schildkliermedicatie kan onderdeel uitmaken van die totaal behandeling.