Therapie en Behandelplan

Agnus castus

therapie

Therapie is de wijze waarop uw klachten aangepakt worden. Dat kan zijn met voeding, met homeopathische medicamenten, kruidenextracten of het aanpassen van uw levenswijze. Soms verwijs ik door naar therapeuten met specifieke specialismen.

Voorop staat dat de therapie effectief is én past bij de draagkracht van de patiënt. Naast mijn diagnose is het daarom van belang om met u te bekijken wat in uw situatie haalbaar is. Welke gewoonten werken genezing tegen? Welke voedingsmiddelen kunt u laten staan of vervangen? Wat maakt u blij (en geeft u dus weer energie)? Door u zelf minder te belasten met stress of energieverslindende voeding, schept u de ruimte voor uw lijf en psyche om te werken aan herstel.

De voedingssupplementen, fyto(kruiden)therapeutische preparaten en homeopathische genees-middelen schrijf ik voor ter ondersteuning van het zelfhelende proces. Ook kan ondersteuning door bijvoorbeeld een haptotherapeut of osteopaat nodig zijn. In overleg zal ik daar naar verwijzen.

In de vervolgconsulten bespreken wij uw ervaringen en meet ik de resultaten van de therapie. Door het vervolg hierop af te stemmen, werken we toe naar een therapie die bij u past.

UItgebreide informatie over het zelfhelende proces leest u in mijn boek VanzelfGenezen, de logica van ons lichaam. vanzelfgenezen.nl.

behandelplan

Het behandelplan is de routekaart van het genezingsproces. De basis van het behandelplan zijn de diagnose en het onderzoek uit het eerste consult (intake). In het plan staat de wijze waarop uw klachten bestreden kunnen worden; heel concreet over het hoe, wat en wanneer van de therapie.

Het behandelplan spreek ik zorgvuldig met de patiënt door. Het is belangrijk dat u goed op de hoogte bent van de therapie, omdat u een actieve rol hebt in het genezingsproces. Het aanpassen van leefwijze en voedingspatroon vraagt de nodige inzet van u.

Het behandelplan is niet statisch, omdat wij het steeds aanpassen aan de gevolgen van de therapie. In de vervolgconsulten stellen wij aan de hand van de veranderingen (verbeteringen) van uw conditie én van uw ervaringen vast hoe de therapie het beste voortgezet kan worden.