Visie

Marsdenia condurango

Behandel de zieke, niet slechts de ziekte!

In mijn Praktijk voor Integrale Geneeskunde werk ik vanuit de holistische visie. Een visie, die de mens als één geheel beschouwt: fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch. In de holistische zienswijze gaat het om de totale persoon, waarin we zowel naar de symptomen van de ziekte kijken, als naar de oorzaak van het ziek zijn. Door steeds naar het totaal van de patiënt te kijken en de adviezen op deze unieke mens af te stemmen, kunnen duidelijk helende resultaten bereikt worden.

De basis voor de gezondheid is in mijn optiek een evenwichtig eet- en leefpatroon. Voedings- en leefadviezen maken daarom een belangrijk deel uit van de consulten. De juiste voeding stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam, terwijl een realistische leefwijze de voorwaarde is voor zelfherstel. Fysieke, emotionele, mentale en spirituele belasting moet in evenwicht zijn met de belastbaarheid van de persoon.

In onze moderne tijd worden ziektebeelden steeds complexer. Om te kunnen genezen, zijn daarom naast de juiste voeding- en leefwijze, steeds vaker aanvullende zaken nodig. Daarbij kunt u denken aan medicinale bereidingen, kruiden, voedings-supplementen, natuurgenees­middelen, homeopathie, uitwendige behandelingen en massage. Door één of meerdere van deze zaken op het goede moment in te zetten krijgt de behandeling meer kracht.

Doorverwijzing naar gespecialiseerde collega’s doe ik, als tijdens de behandelingen blijkt dat ook andere therapieën nog zinvol en nodig zijn voor het in evenwicht brengen van de gezondheid van de patiënt. Dat geldt ook voor groepsbehandeling.

De moderne (natuur)geneeskunde is door de vele onderzoeken voortdurend in verandering. De nieuwe ontwikkelingen in natuurgeneeskunde, reguliere geneeskunde en aanverwante wetenschap, (tesamen ‘integrale geneeskunde ‘genoemd) vragen om blijvende alertheid. Door studie, onderzoek, het raadplegen van én samenwerken met collega’s, stel ik mij van die ontwikkelingen continue op de hoogte. Daardoor is de patiënt verzekerd van een eigentijdse en verantwoorde behandeling.


Jes (A.F.M.) Schalkwijk, arts voor integrale geneeskunde

Zie ook vanzelfgenezen.nl